Multiplex ČRo DAB+ čeká noční výluka na všech vysílačích

4. prosinec 2017

V Čechách funguje rozhlasová síť na kanálu 12C, na Moravě na kanálu 12D. Posluchači se mohou v dotčených lokalitách spolehnout po dobu hodinového výpadku na některé alternativní distribuční kanály.

V průběhu noci z pondělí 4. na úterý 5. prosince proběhne údržbová přestávka technologií určených pro multiplex ČRo DAB+. Historicky poprvé se tak odmlčí všechny vysílače, které šíří signál digitální sítě Českého rozhlasu. Půjde tedy nejen o pražský Žižkov a středočeský Beroun, ale také Radeč v západních Čechách, Hády v jihomoravském Brně a Hošťálkovice v moravskoslezské Ostravě. Údržbová přestávka bude probíhat v čase 01.00 až 02.00.

A které stanice si tedy nebudou moci posluchači v danou dobu naladit digitálně v rámci multiplexu Českého rozhlasu? Půjde konkrétně o Radiožurnál, Dvojka, Vltava, Plus, Radio Wave, Rádio Junior, ČRo D-Dur, ČRo Jazz, ČRo Region - Praha a střední Čechy, Regina DAB Praha, ČRo Plzeň, ČRo Brno a ČRo Ostrava. V Čechách funguje tato rozhlasová síť na kanálu 12C, na Moravě na kanálu 12D. Posluchači se mohou v dotčených lokalitách spolehnout po dobu hodinového výpadku na některé alternativní distribuční kanály.

autor: lukpo
Spustit audio