Multiplex v Portsmouthu využil překlopení stanic do DAB+ i pro zařazení slideshow

22. září 2016

Rozhlasový DAB multiplex fungující na kanálu 7D využívá dvousetwattový vysílač Fort Widley, kam migroval v lednu letošního roku ze stanoviště Highbury College.

Digitální rozhlasový multiplex v Portsmouthu (jižní pobřežní Velké Británie) využil překlopení některých rozhlasových stanic pro zařazení takzvané slideshow, tedy možnost rozšířit vysílání o doplňkové obrazové informace. Upozornil na to web Wohnort na svém účtu sociální sítě Twitter. V současné době je v multiplexu šířeno osmnáct rozhlasových stanic, z toho jedenáct v normě DAB+. Právě tato technologie na rozdíl od DAB umožňuje zařadit slideshow.

Rozhlasový DAB multiplex fungující na kanálu 7D využívá dvousetwattový vysílač Fort Widley, kam migroval v lednu letošního roku ze stanoviště Highbury College. Digitální síť je v provozu od srpna 2015 a licence byla operátorovi Angel Radio udělena do května 2018. A které stanice jsou v této síti dostupné? S kódováním DAB+ to jsou BFBS Portsmouth, Cheesy FM, Chris Country, Indulge Pop Up, Mango Vibe, News Radio UK, Radio Caroline, Starpoint Soul, Unforgettable, Weather 24/7 Radio a 100% Hits. DAB distribuci si ponechala rádia Express FM, Flash, Gayradio, Jack Hampshire, Jack 2 Hampshire, Sam FM a The Breeze.

autor: lukpo
Spustit audio