Musíme je donutit k chybám, říká trenér chrudimských futsalistů před finále s Teplicemi

Začíná finále futsalové nejvyšší soutěže, ve kterém jsou desetinásobný mistr Chrudim a ambiciózní Teplice, které vyhrály základní část, a tak bude série začínat na jejich hřišti. Východočeši tentokrát nejsou favoritem série, protože v letošní sezoně teplické ještě neporazili, ale dopředu nic nevzdávají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oddechový čas futsalistů Chrudimi

Oddechový čas futsalistů Chrudimi | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

Chrudim lize v minulých letech vládla, jenže letos je to jinak. Největším favoritem na první místo jsou Teplice, které nepoznaly pocit z porážky.

„Když budeme vycházet z výsledků základní části, papírovým favoritem jsou určitě Teplice,“ připouští chrudimský trenér Jaroslav Bartůšek.

I přesto, že Východočeši nejdou do série jako favorit na vítězství, příprava na finále se ani tentokrát neměnila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve finále futsalové ligy se střetnou Teplice a desetinásobný český mistr Chrudim. Východočeši mají tentokrát vyrovnaného soupeře. Více Ota Gutwirth

„Snažili jsme se připravovat na herní situace, které nás v zápase můžou potkat, a věřím, že jsme se připravili dobře,“ říká Bartůšek.

První zápas se hraje na teplické palubovce a právě úvodní utkání může hodně napovědět. Hraje se na tři vítězství a případný špatný vstup do série může být výraznou nápovědou.

„Vstup do série bude hodně důležitý, protože musíme jednou venku vyhrát. Pokud dvakrát vyhrajeme doma, musíme stoprocentně jednou vyhrát, a z tohoto pohledu to může být docela důležitý zápas,“ vysvětluje chrudimský trenér.

Play-off futsalové ligy se hraje dlouhé týdny, a tak je mezi čtvrtfinále a finále málo zápasů a hodně tréninků. Hráči jsou proto na boj o titul natěšení. „Čím dříve to začne, tím lépe,“ myslí si Bartůšek.

Teplice Chrudim letos třikrát porazily, a to je věc, která nebyla k vidění v české lize dlouhé roky. Přesto se zdá, že na podzim byl tým Balticaflory suverénnější, než je teď.

„Těžko dopředu předjímat, jestli budou Teplice v nějakou chvíli produkovat, nebo nebudou. Je to hodně o tlaku, který na ně dokážeme vytvořit a donutit hráče chybovat.“

„Myslím si, že třeba Spartě se to v některých zápasech i podařilo a ty chyby tam vznikaly,“ naznačuje možnou taktiku proti Teplicím trenér chrudimských futsalistů Jaroslav Bartůšek.

Simona Bartošová, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme