Muž se pokusil džípem najet do kolony Merkelové. Policie ho zadržela

Návštěvu německé kancléřky v Praze narušil drobný incident. Do její kolony, která mířila na Úřad vlády, se pokusil najet svým autem neznámý muž. Podle policie ale bezpečnost kancléřky nenarušil, policisté ho zadrželi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie, policejní auto (ilustrační foto)

Policie, policejní auto (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„My jsme tento pokus o narušení kolony s chráněnou osobou zaznamenali,“ potvrdil Českému rozhlasu mluvčí policejního prezidia Josef Bocán.

„Díky velmi profesionální práci policistů Cizinecké policie Krajského ředitelství hlavního města Prahy byl tento pokus v samém zárodku eliminován. Muž, který se ho měl s vozidlem dopustit, byl zajištěn,“ řekl policejní mluvčí.

Podle serveru Blesk.cz měl muž v autě teleskopický obušek, slzný plyn a pouta.

Server Tíseň.tv napsal, že incident se odehrál na křižovatce ulic Milady Horáková a Tychonovy.

Řidič černého džípu Mercedes Benz ML se podle něj několikrát pokusil vytlačit policisty z vozovky. Ti mu proto museli pohrozit použitím střelné zbraně.

Německá kancléřka je dnes na návštěvě Česka. Odpoledne se setkala s premiérem Bohuslavem Sobotkou a v 18 hodin ji přijal na Pražském hradě prezident Miloš Zeman.

Česko a Německo se shodují v řadě témat spojených s migrací, řekli Sobotka a Merkelová

Číst článek

Jana Klementová, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme