Muzeum Čtyřlístku láká do Doks malé i velké

12. srpen 2012

Jsou čtyři, jsou kreslení, a usídlili se v knihovně v Třeskoprskách u Blaťáku, tedy vlastně v Doksech u Máchova jezera. O kom je řeč? O hrdinech legendárního českého komiksu Čtyřlístek.

Čtyřlístek kreslených hrdinů z populárního českého komiksu vám asi nemusíme dlouze představovat. Čtyřlístek se stal doslova kultovním čtivem a to pro nejednu generaci.

Už rok mohou milovníci kreslených hrdinů zavítat do knihovny v Doksech na Českolipsku, kde se otevřelo muzeum, které zavede návštěvníky do světa čtveřice zvířecích kamarádů.

"Fifinka, Myšpulín, Pinďa a Bobík", to jsou hrdinové muzea Čtyřlístku v Doksech, kam se svojí rodinou zavítala i paní Lucie: "Bylo to příjemný, strávili jsme tam dvě hodiny, četli jsme si, vůbec se nám odtamtud nechtělo," popisuje maminka dvou dětí a dodává: "Co mě překvapilo, že to bylo zdarma, až nám to bylo hloupý, že taková pěkná expozice a nezaplatili jsme za to ani korunu."

Děti nadšeně zmiňují počítač. Právě to je ale trnem v oku mnoha maminkám. Rodiče se snaží děti vzít ven, ukázat jim, že zábava nečeká jen doma u počítače, a ouha, v muzeu Čtyřlístku mají děti zase možnost před monitor zasednout. To se nelíbí mamince Vendule: "Já bych dala pryč hlavně ty počítače, protože jsme na dovolený a snažíme se, aby děti byli hlavně v přírodě."

autor: sas
Spustit audio