Na DVB-T2 přešlo v Německu zatím minimum dotčených domácností

13. únor 2017

Zástupci prodejců předpokládají, že v Německu se do konce ledna letošního roku podařilo prodat okolo čtyř set tisíc televizorů, respektive přijímačů schopných zpracovat DVB-T2 signál.

Pouze patnáct procent z celkového počtu domácností, kterých se dotkne v Německu březnové vypínání digitálního vysílání DVB-T, přešlo na modernější standard DVB-T2. Informovalo o tom sdružení Deutsche TV-Platform zastupující tamní obchodníky se spotřební elektronikou. Vypínání DVB-T, které nastane 29. března, by se mělo dotknout necelých 3.5 milionu domácností. Jde přibližně o deset procent všech rodin vybavených televizory.

Zástupci prodejců předpokládají, že v Německu se do konce ledna letošního roku podařilo prodat okolo čtyř set tisíc televizorů, respektive přijímačů schopných zpracovat DVB-T2 signál. V prosinci loňského roku, kdy vrcholila další z fází kampaně týkající se přechodu na moderní televizní standard, se podařilo prodat 63 tisíc set-top-boxů označených nálepkou DVB-T2 HD. Celkový počet těchto přijímačů dosáhl 213 tisíc, přičemž 63 % jich bylo ve čtvrtém kvartálu. Andre Prahl, generální ředitel Deutsche TV-Platform, uvedl, že hlavní osvětu v přechodu na DVB-T2 vedou zejména televizní stanice.

autor: lukpo
Spustit audio