Na nové naučné stezce na okraji Šluknova můžete potkat i chráněné ledňáčky

16. říjen 2015

Nový turistický cíl na okraji Šluknova je Stezka Střelnice u Pazderáku. Od nedaleké chráněné nivní louky dojdete po haťovém chodníku a mostku až ke 300 let starému dubu. V prostoru bývalé střelnice najdete i malý Wenischův rybníček. Pozorný a trpělivý turista může spatřit chráněné ledňáčky, ropuchy nebo čolky.

V terénu jsou i pozůstatky střeleckých pozic a dostřelišť. Můžete si na vlastní kůži vyzkoušet odhad vzdálenosti umístěných terčů v terénu na interaktivním prvku stezky.

Ochránce přírody a iniciátor vzniku stezky Pavel Bolík dodává: „Díky haťovému chodníčku a mostku se nyní lidé bezpečně dostanou přes zamokřené části území suchou nohou a zvládnou to jak rodiny s dětmi a kočárky, tak handicapované osoby s doprovodem. Na konci si lidé mohou odpočinout pod zastřešeným posezením.“

Trasa stezky měří asi 450 metrů a nachází se dva kilometry od rozcestníku turistických tras na hlavním šluknovském náměstí. Návštěvníci se tam z centra dostanou po modré turistické trase a dále po cyklotrase 3043.

Spustit audio