Na Pardubicku a Domažlicku startuje přechodová DVB-T2 síť Českých Radiokomunikací

31. červenec 2017

V současné době je signálem přechodového DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací pokryto 76 % populace. V následujících měsících ho budou následovat sítě České televize a Digital Broadcasting.

České Radiokomunikace dnes spouští svou přechodovou DVB-T2 síť se čtrnácti programy ve standardním rozlišení na Pardubicku a Domažlicku. Nově se toto vysílání rozšiřuje do lokalit Krásné a Vraní vrch. Ve východních Čechách bude využit kanál 28 s výkonem 100 kW, na Domažlicku 31 s výkonem 10 kW. Obsahem multiplexu jsou stanice televizí Prima, Óčko, Barrandov, Šlágr TV a TV Noe.

V současné době je signálem přechodového DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací pokryto 76 % populace. V následujících měsících ho budou následovat sítě České televize a společnosti Digital Broadcasting. Pozemní vysílání využívá zhruba 60 % domácností a je to jediná platforma, která je pro diváky bezplatná. Souběžné vysílání, které spustil operátor v souladu se schválenou vládní strategií, má velmi důležitý sociální rozměr, protože umožní domácnostem se na nový vysílací standard připravit. Lidé nyní nemusí nic řešit, protože stávající DVB-T vysílání bude dostupné do roku 2020.

autor: lukpo
Spustit audio