Na satelitu Astra odstartovala nekódovaná švýcarská televize QS24

26. září 2017

QS24 slibuje, že divákům nabídne krásy Švýcarska a jeho rozmanitost v oblasti jazyků i krajiny. Stanice avizuje necenzurované zpravodajství typické pro tuto alpskou zemi.

Prostřednictvím družice Astra 1KR na pozici 19,2 stupně východně bylo dnes zahájeno nekódované vysílání nové švýcarské televize QS24. Jde o zkratku z Qualität Schweiz (švýcarská kvalita). Příjem v České republice i na Slovensku je zcela bezproblémový díky šíření signálu v rámci celoevropského svazku „Wide“. Není vyžadována dekódovací karta žádného z operátorů, program je dostupný ve standardním rozlišení.

QS24 slibuje, že divákům nabídne krásy Švýcarska a jeho rozmanitost v oblasti jazyků i krajiny. Stanice avizuje necenzurované zpravodajství typické pro tuto alpskou zemi a srozumitelnost také pro diváky staršího věku. Ve vysílání dostane prostor nejen původní tvorba, ale například i převzaté pořady. Z vysílacího schématu televize vyplývá, že tu nebude chybět produkce Redbull TV, Fashion TV nebo převzaté magazíny veřejnoprávní ORF. Čas mezi dvanáctou až šestnáctou hodinou bude vyhrazen teleshoppingu.

Parametry příjmu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11273/H, SR 22000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA).

autor: lukpo
Spustit audio