Na sjezdovce v Dolní Moravě se vážně zranila jedenáctiletá dívka. Letěl pro ni vrtulník

Na sjezdovce v Dolní Moravě na Orlickoústecku se vážně zranila jedenáctiletá dívka. Vylétla z trati mezi vzrostlé stromy a v plné rychlosti do nich narazila. Vrtulník ji transportoval do hradecké nemocnice, informoval náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyřsedačková lanová dráha na sjezdovce U slona, v pozadí Stezka v oblacích

Čtyřsedačková lanová dráha na sjezdovce U slona, v pozadí Stezka v oblacích | Foto: Tereza Brázdová | Zdroj: Český rozhlas

"Na místo jsme dorazili na lyžích, technika se tam nemá šanci dostat. Zjistili jsme, že zraněná je v bezvědomí a svědci nehody už zahájili laickou resuscitaci," uvedl.

Dívka utrpěla několik velice vážných poranění končetin, trupu i hlavy. Horští záchranáři ji naložili na saně a sjeli s ní na konec sjezdovky. Mezitím přiletěl vrtulník, který nemohl na sjezdovce přistát, záchranáři z něj proto vyskočili a zraněnou dívku si převzali. Stroj poté dosedl na parkoviště.

"Posádce vrtulníku se podařilo obnovit během transportu spontánní srdeční aktivitu a dívku poté ve velmi vážném stavu předala na traumacentrum v Hradci," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Novák.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme