Na Slovensku odstartuje hybridní služba Otta, dostupná bude i přes pozemní vysílání

18. květen 2018

„Otta je interaktivní platforma, kde si diváci najdou obsah nejen od slovenských vysílatelů, ale i atraktivní filmový či hudební kontent," slibuje Ivan Peschl, generální ředitel operátora Towercom.

Na Slovensku začne v průběhu příštího týdne fungovat nová hybridní služba Otta, jejímž provozovatelem bude operátor Towercom. Firma ji zpřístupní prostřednictvím pozemního vysílání a také na mobilních zařízeních. V rámci terestrické platformy ji budou moci využívat majitelé televizorů a set-top boxů s podporou technologie HbbTV, které jsou připojené k internetu. Název Otta se odvíjí od anglického OTT – over the top – nelineární služba.

Otta nabídne ve startovací fázi šest set titulů domácí i zahraniční produkce. Chybět nebudou evropské filmy i slovenská a česká klasika. Standardní cena služby při vázanosti bude 4,99 eur měsíčně, přičemž Towercom nabídne službu i ve zvýhodněném balíčku se službou Plustelka. Službu si bude možné vyzkoušet v rámci sedmidenního bezplatného období, uživatel se ale bude muset zaregistrovat na webu. Součástí služby Otta bude i živé vysílání pěti programů s funkcí zpětného zhlédnutí a sedmidenního archivu.

„Otta je interaktivní platforma, kde si diváci najdou obsah nejen od slovenských vysílatelů, ale i atraktivní filmový či hudební kontent," konstatoval Ivan Peschl, generální ředitel operátora Towercom. „I touto službou chceme pokračovat v trendu zvyšování komfortu diváků, kteří sledují vysílání přes anténu," doplnil šéf Towercomu. Právě hybridní technologie HbbTV umožňuje provozovatelům nabízet různé doplňkové služby, jako jsou televizní archivy apod. V sousedním Německu funguje na tomto principu bezplatný portál freenet TV connect.

autor: lukpo
Spustit audio