Na televizní obrazovky míří nová Akta X. Seriál se vrací po čtrnácti letech

Kultovní seriál Akta X se vrací na televizní obrazovky. Diváci na jeho návrat čekali 14 let. Premiérový první díl odvysílá americká televize Fox v noci na pondělí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gillian Anderson a David Duchovny budou pokračovat v seriálu Akta X

Gillian Anderson a David Duchovny budou pokračovat v seriálu Akta X | Foto: 20th Century Fox

Nová série začne tam, kde skončila ta předchozí. Chybět nebude stále větší moc tajných služeb, vrací se známé tváře. Kromě Muldera a Scullyové to bude například i Muž s cigaretou a z pozice výkonného producenta celý projekt zaštituje autor původního seriálu Chris Carter, který ke třem novým dílům napsal scénář a sám je i režíroval.

Podle filmového publicisty Kamila Fily se tvůrci Akt X nejdřív rozhodovali mezi dalším celovečerním filmem a seriálem a dali přednost druhé variantě.

„Podle mne v souladu s tím, že v současnosti jsou seriály mnohem větším fenoménem než filmy do kin. Diváci očekávají delší a propracovanější příběhy, tak z toho vzniká minisérie, je to šest dílů, žádný dlouhý seriál.“

Tvůrce seriálu Chris Carter uvedl, že přestávku od uvedení posledních dílů seriálu považuje jen za trochu delší reklamní pauzu. „Dobrá zpráva je, že svět je od té doby ještě podivnější. To těmto šesti novým příběhům jen nahrává,“ uvedl Carter.

Poprvé se agenti Mulder a Scullyová představili v roce 1993, za devět sezon se odvysílalo přes 200 epizod. Seriál nasbíral šestnáct cen Emmy a pět Zlatých glóbů.

ČRo, Lubica Bergmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme