Na trhu už je téměř čtyři sta televizí a set-top-boxů připravených pro „české“ DVB-T2

20. září 2016

Cílem Českých Radiokomunikací je pomoci výrobcům, prodejcům a především divákům s tím, aby na trhu byl dostatek vhodných přijímačů a bylo jasně patrné, které to jsou.

V současné době je na českém trhu k dispozici 383 ověřených televizorů a set-top-boxů, které úspěšně prošly testováním pro nasazení v prostředí DVB-T2/HEVC, jež začne fungovat od příštího roku. Na sociální síti Twitter na tuto skutečnost upozornil Marcel Procházka, ředitel pro regulaci a strategii Českých Radiokomunikací. Přijímače získají pečeť „DVB-T2 ověřeno“ a budou zveřejněny na webové stránce www.dvbt2overeno.cz.

„Naším cílem je pomoci výrobcům, prodejcům a především divákům s tím, aby na trhu byl dostatek vhodných přijímačů a bylo jasně patrné, které to jsou,“ doplnil Procházka. „S výrobci při testech úzce spolupracujeme a těší nás, že dosavadní výsledky ukazují, že kompatibilních přijímačů bude na českém trhu dostatek a diváci tak nebudou problémy s jejich sháněním,“ doplnil manažer operátora. Jednou ze skutečností, kterou musí výrobce splnit, aby získat tuto pečeť, je podpora hybridního vysílání HbbTV ve verzi 1.5.

autor: lukpo
Spustit audio