Na výběr náměstka Celní správy pro pátrání dohlídnou poslanci. Zatím jím bude Šlachta

Sněmovna bude mít ve výběrové komisi na náměstka Celní správy pro pátrání svého zástupce. Dohodli se na tom poslanci z rozpočtového výboru. Pozici od čtvrtka dočasně obsadí bývalý šéf ÚOOZ Robert Šlachta, až později by se měl do výběrového řízení přihlásit. Někteří poslanci ale mají pochybnosti, jestli se mu podaří v dohledné době splnit všechny podmínky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Šlachta a Celní správa (fotokoláž)

Robert Šlachta a Celní správa (fotokoláž) | Foto: Ondřej Vaňura, Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Předseda rozpočtového výboru Václav Votava z ČSSD postup označil za nestandardní. „Pan Šlachta musí splnit spoustu podmínek, musí být samozřejmě celníkem. Výběrové řízení má být ukončeno 15. září. To je velice krátká doba, takže já jsem se s takovýmto postupem zatím nesetkal,“ prohlásil.

„Je určitě důležité, aby zástupce rozpočtového výboru ve výběrové komisi byl,“ dodal.

Podle nového generálního ředitele Celní správy Milana Poulíčka by ale Šlachta mohl dočasně místo náměstka pro pátrání zastávat až dva roky. Účast poslanců ve výběrovém řízení mu nevadí.

„Naopak, aby bylo zřejmé, že výběrové řízení je korektní a je udělané tak, jak má být. Mého výběrového řízení se zúčastnili zástupci odborů a dalších stran, takže opravdu není problém,“ ujistil.

Robert Šlachta | Foto: Český rozhlas

Václav Štefan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme