Nabídka digitálního rádia v Nizozemsku doznala od září výrazných změn

8. září 2017

Největší vlnu nevole způsobil odchod stanice Arrow Classic Rock z celoplošné distribuce. V budoucnu se chce provozovatel pokusit o návrat do digitálního vysílání.

Výrazné změny nastaly v šíření pozemního digitálního rádia DAB+ v Nizozemsku, a to konkrétně na poli privátních rozhlasových stanic. Svůj provoz muselo ukončit několik regionálních multiplexů, kterým vypršela dvouletá zkušební lhůta pro jejich fungování. Změny programové nabídky se dotknuly zejména západu a jihozápadu, jak upozornil web TotaalTV. Výrazně o pokrytí přišly stanice Wild FM, Radio Amor, RadioNL, Radio JND a KBC/Seagull.

V rámci celoplošné distribuce, kde bylo ukončeno šíření stanic Arrow Classic Rock a Retro Hits. Tento krok umožnil navýšení datové kapacity pro okruhy 100% NL a Slam! FM. Podle webu Radio.nl byl ale největší ránou ze všech změn právě odchod stanice Arrow Classic Rock, kterou nyní není možné na klasickou anténu vůbec naladit. Fanoušci tvrdší muziky atakují již několik dní facebookový profil programu a dožadujíc se jejího návratu. Řada z nich se také divila, že přišly o signál, protože sám provozovatel tuto změnu dopředu neoznámil.

autor: lukpo
Spustit audio