Nabídku digitálního rozhlasu v Sársku má rozšířit nová stanice Kraftpaket, Das Radio

7. listopad 2016

Stanice by se měla objevit v multiplexu DR Saarland na kanálu 9A, který obsahuje stanice sárského veřejnoprávního rozhlasu, UnserDing, AntenneSaar, KiRaKa a Radio Salue.

Známý německý rozhlasový moderátor Wilfried Eckel plánuje rozšířit nabídku pozemního digitálního rádia ve spolkové zemi Sársko. Odpovídající licenci získal od tamního regulátora LMS Saarland právě její provozovatel. Rozhlasová stanice by měla mít poměrně neobvyklý název Kraftpaket, Das Radio. Ve spolkové zemi, kde fungují pouze dva digitální rozhlasové multiplexy, je každé rozšíření této nabídky bez pochyby vítáno.

Stanice by se měla objevit v multiplexu DR Saarland na kanálu 9A, který obsahuje stanice sárského veřejnoprávního rozhlasu (ty jsou mimochodem kódovány stále v DAB/MPEG-2), UnserDing, AntenneSaar, KiRaKa a Radio Salue. V současné době má zmiňovaná digitální síť v provozu šest vysílačů s výkonem v řádu jednotek kilowattů. S výkonem 5 kW jsou nesilnějšími stanovišti Tholey a Saarbrücken-Halberg. Kromě tohoto multiplexu mohou majitelé DAB přijímačů naladit v této oblasti také celoplošný balík stanic DR Deutschland.

autor: lukpo
Spustit audio