'Náš autobus právě naboural.' Sanmarinský fotbal během zápasu bavil hlavně na Twitteru

Jejich tým jde do každého zápasu jako outsider a fanoušci to velmi dobře vědí. S Českem fotbalový trpaslík San Marino prohrál 0:6, na sociálních sítích ale dominovaly - a hlavně bavily - tweety českých soupeřů, kteří si dokázali z porážky udělat legraci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Twitterový účet sanmarinských fanoušků během prvního poločasu

Twitterový účet sanmarinských fanoušků během prvního poločasu | Foto: Twitter

„Parkujeme autobus líp než Chelsea. Koukejte se a učte, Blues,“ napsali fanoušci fotbalistů San Marina ve 12. minutě zápasu na Twitter. Odkazovali tak na oblíbenou defenzivní taktiku, při které brání všichni hráči týmu a snaží se hlavně nedostat gól. Před lety ji úspěšně praktikoval i klub z Londýna.

Takhle bych si to představoval, chválil fotbalisty Jarolím. Chyběly jen góly po přestávce

Číst článek

Následoval koncert. Na hřišti v Serravalle začal český tým střílet jeden gól za druhým, a když Theo Gebre Selassie zvyšoval na 4:0, už na sociální síti visel obrázek převráceného a nabouraného vozidla s popiskem, jak jejich autobus vypadá teď.

Fandy týmů, které pořád prohrávají, už na sociálních sítích nepíší jen stížnosti a berou porážky s humorem. A čím těžší porážka, tím zábavnější příspěvky inspiruje. V Česku se tak nedávno projevili například správci twitterového účtu hokejového Třince, kteří dokázali různými „zoufalými“ animacemi rozptýlit fanoušky při potupné porážce 3:12 na Spartě.

Humor neztratili ani v San Marinu za poločasového stavu 0:5. „Češi jsou o trošku lepší. Měli bychom začít trošku víc útočit a dát šest gólů,“ vzývali fotbalový zázrak.

Pozadu nezůstal ani španělsky psaný účet, který se prohlašuje za oficiální. „Prohrávat se zemí, která už třikrát změnila název, je neodpustitelné,“ naoko se uráželi konzervativní správci ze země, která se stále nazývá „Nejvznešenější republikou San Marino.“

Sanmarinští fanoušci se na Twitteru proslavili bouřlivými oslavami, když jejich tým skóroval. Každý gól je pro ně důvodem k bouřlivé oslavě a toužili po něm i proti Čechům. Celkem blízko byl krátce po přestávce Zafferani, který „běžel rychleji než Bolt“.

Když ale v závěru střídal Mattia Stefanelli, který na kontě má kvalifikační branku dokonce z venkovního hřiště, došlo i těm nejoddanějším, že Tomáš Vaclík udrží nulu. „Příště už ten gól dáme, slibují si.“ To ale budou mít ještě těžší, protože jedou na půdu úřadujících mistrů světa z Německa.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme