Naše pozice v DVB-T multiplexu 8 není ohrožena, ujišťuje šéf Televize Polska

20. březen 2018

Mediální regulátor KRRiT je toho názoru, že Telewizja Polska měla na zahájení vysílání v novém multiplexu dostatek času.

Polská veřejnoprávní televize TVP je připravena jednat o obsazení volných pozic, které ji přísluší v tamním DVB-T multiplexu 8. V rozhovoru pro portál Wirtualnemedia.pl to potvrdil generální ředitel instituce Jacek Kurski. „Máme tým, který jedná s operátorem Emitel,“ konstatoval Kurski. TVP má v multiplexu tři sloty, které ji umožní šířit tento počet programů ve standardním rozlišení, případně jeden kanál v HD a jeden v SD kvalitě.

Mediální regulátor KRRiT je připraven vstup veřejnoprávního média do DVB-T multiplexu uspíšit formou ultimáta. Pokud TVP do 30. dubna letošního roku tento krok neučiní, umožní rada, aby to udělali případní další zájemci. KRRiT je toho názoru, že Telewizja Polska měla na zahájení vysílání v novém multiplexu dostatek času. Multiplex 8 svým signálem pokrývá v současné době 98 % polské populace a jsou v něm šířeny programy Zoom TV, Nowa TV, WP (Wirtualna Polska) a Metro. Nedávno se v této síti objevily i rozhlasové stanice, které jsou ovšem součástí hybridního portálu – je nutný přijímač s podporou standardu HbbTV připojený k internetu.

autor: lukpo
Spustit audio