Nejen Volkswagen a Fiat. Francouzi kvůli manipulaci s emisemi vyšetřují Renault

Pařížská prokuratura zahájila vyšetřování automobilky Renault kvůli podezření na manipulace s emisními testy. Řekl to v pátek zdroj státního zástupce agentuře Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Emise se budou měřit v reálném provozu

Emise se budou měřit v reálném provozu | Foto: pixabay.com

Společenost čelí podezření, že mohla manipulovat s emisemi oxidů dusíku u některých naftových modelů. Podnět byl podaný v listopadu minulého roku. Úřad pro spotřebitele předal prokuratuře poznatky ohledně podezření.

Na základě předaných materiálů, které by měly obsahovat dokumenty, záznamy rozhovorů s představitelem podniku a výsledky nezávislého testování vozů Renault bylo zahájeno vyšetřování. Policie vše zabavila při raziích na pracovišti Renault.

Akcie Renaultu po zprávě klesly až o více než čtyři procenta. Firma se dnes zatím ke zprávě nevyjádřila. V listopadu Renault v krátkém prohlášení uvedl, že jeho motory vyhovují evropským zákonům.

Německý koncern Volkswagen přiznal, že zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy zaměřenými na emise oxidů dusíku. Obviněna je také skupina Fiat Chrysler z obcházení emisních testů pomocí softwaru u zhruba 100 000 naftových vozů, společnost ale tato obvinění odmítla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme