Nejlepší bramborový salát vybírali v Mratíně
Nejlepší bramborový salát připravil v Mratíně nedaleko Prahy tým farmáře Martina Pánka z Jeseníků. Se svým receptem ovládl jedenáctý ročník Mistrovství České republiky. Vítězství přitom pan Pánek obhájil v soutěži už po šesté. Do bramborového salátu dal kromě klasických surovin třeba křepelčí vejce.
Vítězný recept na bramborový salát:
2 kg brambor
4 mrkve
1 žlutá cibule
1 červená cibule
3 šalotky
2 lahůdkové cibulky
5 sterilovaných okurek
1 červená kapie
4 slepičí vejce
8 křepelčích vajec
3 stonky řapíkatého celeru
2 jablka
6 lžic zeleného hrášku
4 lžíce majonézy
4 lžíce tatarské omáčky
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
med
Důležité je ale také vaření brambor ve slaném nálevu. Tedy na 4 litry vody se dá 1 kilogram soli. Inspirace našel farmář Martin Pánek na Tenerife. Poslechněte si audio.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Rezignace Langšádlové je škoda. Prioritou je dotáhnout to, co začala, věří místopředseda rady vlády
-
Škody na vinohradech přesáhly podle svazu dvě miliardy korun. V Čechách dosahují 95 procent
-
Křetínský koupil pětinu ocelářského kolosu Thyssenkrupp, který masivně investuje do vodíku
-
Zákaz řízení a pokuta. Slovenský politik Danko dostal trest za sražení semaforu