Největší poskytovatel placené televize u nás chce postupně kanály překlopit do HD

27. červen 2016

V současnosti AMC Networks International šíří v HD kvalitě kromě stejnojmenného kanálu i stanice Film+, Spektrum, Sport1, Sport2 a Sundance Channel.

Společnost AMC Networks International – Central Europe v tuto chvíli prozatím nemá stanovený přesný termín, kdy by k tomu kroku mělo dojít, ale diváci toto vylepšení mohou očekávat v blízké době. Webu Digitální rádio to přislíbil Country Manager společnosti Evžen Chlanda.

V současnosti AMC Networks International šíří v HD kvalitě kromě stejnojmenného filmového a seriálového kanálu (dříve MGM) i stanice Film+, Spektrum, Sport1, Sport2 a Sundance Channel. Firma tak v České republice a na Slovensku distribuuje a zastupuje více jak 15 televizních stanic. S tím též souvisí i to, že se AMC hodlá soustředit na lokální původní produkci.

„Kromě původního obsahu z amerických studií AMC, který na svých stanicích nabízíme již teď, a to v HD kvalitě, například seriály jako Fear the Walking Dead, Better Call Saul nebo Preacher, chystáme i původní lokální tvorbu. V současnosti se jedná především o kuchařskou show na TV Paprika, ale do budoucna se nebráníme ani jiné původní tvorbě,“ doplnil Chlanda.

S původním obsahem souvisí i téma dabingu, který je pro české a slovenské diváky často stěžejní součástí vysílání. V tuto chvíli v českém nebo slovenském znění vysílají všechny stanice z portfolia AMC Networks kromě Sundance Channel.

Evžen Chlanda tuto stanici, která je postavena okolo stejnojmenného filmového festivalu Sundance v Utahu nebo Londýně chápe jako značku zejména pro diváky, kteří tituly v původním znění vyhledávají, ale i tak je lokalizovaná verze této stanice v hledáčku AMC. Z významných hráčů má tento program v nabídce IPTV operátor O2 Czech Republic nebo Slovak Telekom na Slovensku.

autor: lukpo
Spustit audio