Němci opět upozorňují na výhody digitálního rozhlasu v automobilech

3. leden 2018

U našich západních sousedů je již v tuto chvíli garantováno prakticky stoprocentní pokrytí dálničních tahů a hlavních silnic. Multiplex DR Deutschland pokrývá svým signálem 96 % populace.

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ musí být do budoucna neodmyslitelnou součástí každého automobilu. Výhody technologie směrem k řidičům vyjmenovává opět kancelář Digitalradio Deutschland, která u našich západních sousedů sdružuje všechny subjekty aktivní na tomto poli v čele s veřejnoprávní ARD a operátorem Media Broadcast. Již před několika týdny připravilo konsorcium na svém webu aktuální přehled dostupnosti DAB+ tunerů u jednotlivých značek.

V Německu je již v tuto chvíli garantováno prakticky stoprocentní pokrytí dálničních tahů a hlavních silnic. Multiplex DR Deutschland pokrývá svým signálem 96 % populace. Předpokládá se, že druhý celoplošný DAB+ multiplex se přes určité komplikace podaří spustit v letošním roce, čímž se nabídka zvýší o dalších šestnáct programů. V problematických oblastech, kde ještě není k dispozici signál digitálního rádia, dochází k přepnutí do analogového módu VKV. V Německu je vybaveno DAB+ tunerem 21 % nových vozů. Majitelé aut, kteří si nechtějí pořizovat nové rádio, mohou svůj stávající přijímač jednoduše rozšířit o potřebný adaptér.

autor: lukpo
Spustit audio