Němci ukazují díky freenet TV connect možnou cestu pro DVB-T2 v Česku

8. březen 2017

Němci mohou tento krok udělat díky tomu, že služba freenet TV má některé certifikované přijímače, které jsou určené výhradně pro tuto službu.

29. března začne fungovat v sousedním Německu služba freenet TV connect. Jak již název napovídá, půjde doplněk k placené DVB-T2 nabídce, která bude mít co dočinění s internetovým připojením. freenet TV connect bude mimo jiné nabídkou několika desítek kanálů, které bude možné sledovat výhradně prostřednictvím internetu (na modelu IPTV).

Němci mohou tento krok udělat díky tomu, že služba freenet TV má některé certifikované přijímače, které jsou určené výhradně pro tuto službu. U nás sice funguje certifikace „DVB-T2 ověřeno“, České Radiokomunikace tuto známku ale nespojují s žádnou podobnou službou. Na druhou stranu operátorovi de facto nic nebrání podobnou službu časem zavést i u nás. Platforma freenet TV connect už má také svou vlastní webovou prezentaci dostupnou na adrese: https://www.freenet.tv/connect a doporučený box Samsung Media Box Lite. Pro korektní funkčnost služby je doporučené internetové připojení s rychlostí 3 Mbps.

autor: lukpo
Spustit audio