Německá veřejnoprávní stanice Nordwestradio se mění na Bremen Zwei

8. srpen 2017

Zájemci z České republiky, případně Slovenska, si mohou Nordwestradio naladit dvěma cestami – na satelitu a prostřednictvím internetu.

V sobotu 12. srpna provede severoněmecký veřejnoprávní rozhlas Radio Bremen změnu ve svém portfoliu. Nordwestradio se bude nově identifikovat jako Bremen Zwei. Práce na proměně programového schématu a dalších změnách trvala přibližně půl roku. Označení Bremen Zwei má symbolizovat větší příslušnost do rozhlasové rodiny Radio Bremen. Do portfolia dále patří Bremen Eins, Bremen Vier a Bremen Next.

Zájemci z České republiky, případně Slovenska, si mohou Nordwestradio naladit dvěma cestami – na satelitu a prostřednictvím internetu. Z družice je budoucí Radio Bremen Zwei dostupné na družici Astra, pozice 19.2 stupně východně. Zájemci o internetový stream musí zadat adresu: http://www.radiobremen.de/nordwestradio/. Nordwestradio je pochopitelně také součástí digitálního rozhlasového multiplexu DAB+ v Brémách a Bremerhavenu. Digitální síť tu funguje na kanálu 7B a její součástí je také stanice Cosmo od WDR.

autor: lukpo
Spustit audio