Německá veřejnoprávní stanice ZDFneo od října se zcela novým designem

22. srpen 2017

„Po osmi letech měla nová grafická identita odrážet upravené programové schéma a rostoucí povědomí o značce,“ uvedl Thomas Grimm, marketingový ředitel ZDF.

Německý veřejnoprávní kanál ZDFneo, který je na našem trhu dostupný například v nabídce IPTV služby T-Mobile TV, dostane od 1. října zcela nový vizuál včetně loga. Stanice bude kombinovat zejména v grafice černou a bílou barvu. Nové logo bude k vidění jak ve vysílání, tak i v rámci on-line a offair aktivit. Použitá typografie je směsicí různých fontů a má symbolizovat zejména volnost. Na satelitu Astra vysílá program volně v SD i HD kvalitě.

„Chtěli jsme více než jen odlehčený grafický vizuál,“ konstatoval Thomas Grimm, marketingový ředitel ZDF, a doplnil: „Po osmi letech měla nová grafická identita odrážet upravené programové schéma a rostoucí povědomí o značce ZDFneo. Cílem bylo vytvořit rychle rozeznatelné označení, které je pro dnešní média důležité.“ Autorem designu je kreativní agentura FEEDME z Kolína nad Rýnem. Mezi její klienty patří mimo jiné Discovery Channel, Disney Channel, NBC Sports, ProSiebenSat.1 Media, RTL i řada německých veřejnoprávních televizí.

autor: lukpo
Spustit audio