Německá veřejnoprávní televize WDR vylepšila teletext dostupný přes červené tlačítko

28. květen 2018

Kromě teletextu dostupného prostřednictvím HbbTV je možné k němu přistupovat také klasicky prostřednictvím tlačítka TXT na dálkovém ovladači.

Německá veřejnoprávní televize WDR, která patří do rodiny ARD, vylepšila v uplynulých týdnech nabídku teletextu, dostupnou prostřednictvím funkce HbbTV, tedy takzvaným virtuálním červeným tlačítkem. Uživatel si nyní může sám nastavit velikost písma, jeho barvu, případně průhlednost menu. Divák na první pohled pozná, že se nachází na jedné ze stanic německé veřejnoprávní televize ARD.

Teletext je velmi populární v České republice jako v Německu. Podle statistik, které má k dispozici ARD, jeho využívání dokonce roste. Zatímco v roce 2015 to bylo 1,6 milionu návštěv a 27,2 milionu zhlédnutých stran, o rok později 3,6 milionu návštěv a 54,7 milionu zhlédnutých stran. Čísla z loňského roku hovoří o tom, že WDR teletext evidoval 6,2 milionu návštěv a 88,7 milionu zhlédnutí. Kromě teletextu dostupného prostřednictvím HbbTV je možné k němu přistupovat také klasicky prostřednictvím tlačítka TXT na dálkovém ovladači.

autor: lukpo
Spustit audio