Německá ZDF kompletně přepracuje svůj videoarchiv dostupný i z Česka

21. říjen 2016

On-line knihovna je dostupná klasicky on-line, případně prostřednictvím hybridního vysílání HbbTV. Některé pořady mají geoblokaci.

Německá veřejnoprávní televize ZDF chystá kompletní přepracování svého videoarchivu známého spíše pod označením ZDFmediathek. 27. října se představí s kompletně novým designem a také řadou nových funkcí. ZDFmediathek je nejstarší televizní knihovnou fungující v Německu. Archiv bude sledovat uživatelské návyky a doporučovat relevantní obsah. Zároveň dojde ke sloučení ZDF.de a ZDFmediathek do jediného portálu.

Ke změně dojde pochopitelně i v rámci chytrých televizorů s funkcí HbbTV (pozemní vysílání, satelit Astra). Tato platforma v současné době tvoří sedm až devět procent přístupu k tomuto archivu. Dá se předpokládat, že ZDF bude nadále mimo Německo blokovat on-line sportovní události a některé přímé přenosy (kategorie Live TV). Cílem změn je divákům nabídnout kvalitní obsah na jednom místě a reflektovat zároveň měnící se zvyky diváků. Archiv nabídne například aktuální přehled krátkého videozpravodajství, dětskou sekci Tivi nebo jednoduché a přehledné vyhledávání formou časové osy.

autor: lukpo
Spustit audio