Německé DVB-T2 se rozšířilo o videotéku Flimmit a další tři HbbTV kanály

23. květen 2018

Obsah služby se kromě rakouských a německých titulů zaměřuje prakticky na celou Evropu. Videotéka funguje na bázi měsíčního předplatného.

Majitelé DVB-T2 přijímačů, kteří jsou v dosahu terestrické nabídky z Německa, mohou nově přistupovat k nabídce on-line videopůjčovny Flimmit. Služba, kterou provozuje rakouská veřejnoprávní televize ORF, je přístupná všem majitelům televizorů připojených k internetu, jež mají podporu technologie HbbTV, případně boxů s podporou Freenet TV Connect. Redakce portálu Digitální rádio si vyzkoušela, že neplacená část služby funguje i na území Česka.

Obsah videotéky Flimmit se kromě rakouských a německých titulů zaměřuje prakticky na celou Evropu. Tituly je možné zapůjčit na dvou modelech – buďto jednotlivě, případně jako součást paušálu. Služba Flimmit už funguje jako samostatná programová pozice na družici Astra, případně jako implementovaná aplikace v rámci programů rakouské veřejnoprávní televize. Součástí Freenet TV Connect jsou nově i kanály Kabel eins doku, Health TV a Deluxe Music. Lze však předpokládat, že na všechny je uplatňována mimo území Německa geoblokace.

autor: lukpo
Spustit audio