Německo přivítá za letošek celkem čtyři desítky nových privátních stanic v DAB+

18. říjen 2017

Pod boom digitálního rozhlasu se podepsaly zejména dvě spolkové země – Bavorsko a Sasko. Jedním z klíčových rozhodnutí bylo otevření volné kapacity pro privátních hráče díky Bayerischer Rundfunk.

Zvyšující se zájem o digitální rozhlasové vysílání také mezi privátními vysílateli v Německu prezentuje aktuální report Digitalradio Deutschland za rok 2017. V průběhu letošního roku se v DAB+ objevilo, případně ještě objeví více než čtyři desítky soukromých stanic. Jedná se o úplně nové programy, případně okruhy, které díky této technologii výrazně zvýšili pokrytí signálem. Pro německý trh jde o historický rekord, zájem soukromých vysílatelů nebyl nikdy tak vysoký.

Pod boom digitálního rozhlasu se podepsaly zejména dvě spolkové země – Bavorsko a Sasko. Jednou z klíčových dohod byla ta mezi regulátorem BLM a veřejnoprávním rozhlasem Bayerischer Rundfunk, která otevřela nevyužitou kapacitu v regionálních DAB+ multiplexech novým zájemcům. Jen tento krok dostal do éteru čtrnáct nových hráčů. Poslední novou digitální stanicí v Bavorsku je Radio Hashtag+, které odstartovalo 11. října. V Sasku se pak čeká na otevření dvou lokálních multiplexů, a to v Lipsku a Freibergu. Tyto sítě mají v budoucnu nabídnout až osmadvacet nových programů včetně deseti doposud pouze internetových.

autor: lukpo
Spustit audio