Německo: Téměř 40 procent prodaných vozů s DAB+ tunery

22. březen 2018

Zvyšující se popularitě digitálního rádia v Německu pomáhá i rozhodnutí veřejnoprávního rozhlasu ARD, který implementuje svůj systém dopravních informací TPEG do navigačních systémů.

39,1 % vozů prodaných v Německu obsahovalo v loňském roce tuner pro poslech digitálního rádia DAB+. V tiskové zprávě o tom informovali zástupci asociace automobilového průmyslu DAT. Pro srovnání, v roce 2015 obsahovalo digitální tuner DAB+ pouze třináct procent prodaných vozů, v roce 2016 to bylo jednadvacet procent. Popularita takto vybavených vozů v Německu tedy trvale roste. Asociace vychází z dat, které poskytli jednotliví prodejci.

Zvyšující se popularitě digitálního rádia v Německu pomáhá i rozhodnutí veřejnoprávního rozhlasu ARD, který implementuje svůj systém dopravních informací TPEG do navigačních systémů. Automobilová asociace DAT zároveň upozorňuje řidiče, kteří budou kupovat ojetý vůz, aby si zjistili, zda je vybaven pro digitální příjem. Signál DAB+ může případně zajistit i dodatečný adaptér. DAT také připomíná, že země, jako je Švýcarsko, Dánsko nebo Velká Británie se již rozhodly, nebo rozhodnou, jaká bude budoucnost vysílání v pásmu VKV.

autor: lukpo
Spustit audio