Německý veřejnoprávní rozhlas NDR chystá osm nových DAB+ vysílačů

30. srpen 2017

Multiplex severoněmeckého veřejnoprávního rozhlasu v současné době obsahuje stanice NDR 1, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, N-Joy, NDR Plus i digitální okruhy NDR Info Spezial a NDR Blue.

Celkem osm nových vysílačů, které budou šířit signál pozemního digitálního vysílání DAB+, chystá v letošním a příštím roce spustit německý veřejnoprávní rozhlas NDR. Jeho vysílání je určeno pro sever země. Informoval o tom web Satellifax.de. V letošním roce mají být do provozu uvedeny ještě stanoviště Güstrow (Meklenbursko-Přední Pomořansko, kanál 11B), Wismar (Meklenbursko-Přední Pomořansko, 12B) Lingen (Dolní Sasko, 10A) a Göttingen (Dolní Sasko, 11B).

V příštím roce budou uvedeny do provozu vysílače Dannenberg (Dolní Sasko na kanálu 9B) Henstedt-Ulzburg (Schleswig-Holstein na kanálu 10C) Morsum / Sylt (Šlesvicko-Holštýnsko, kanál 12B) a Hamburg-Moorfleet (přeladění z kanálu 10A na kanál 7A). Multiplex severoněmeckého veřejnoprávního rozhlasu v současné době obsahuje stanice NDR 1, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, N-Joy, NDR Plus i digitální okruhy NDR Info Spezial a NDR Blue. Díky obsazenosti multiplexu jsou všechny programy šířeny s jednotným datovým tokem 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1.

autor: lukpo
Spustit audio