Nemocnice v Sedlčanech zavírá interní lůžkové oddělení. Chybí lékaři

8. prosinec 2016

Nemocnice v Sedlčanech zavírá lůžkové interní oddělení. Nemá totiž dost lékařů, kteří by tam sloužili. Pacienty přestane přijímat 19. prosince a od 23. bude oddělení zavřené.

Důvodem je fakt, že někteří lékaři tohoto oddělení dali ke konci roku výpověď a podle ředitele nemocnice Romana Vanžury se nepovedlo za ně najít náhradu. „O celé záležitosti jsme jednali s vedením města i Krajského úřadu. Projednali jsme to i s vedením nemocnice v Příbrami a v Benešově a máme příslib, že obě nemocnice jsou připravený se o akutní pacienty ze Sedlčan postarat,“ potvrdil Českému rozhlasu ředitel nemocnice. V provozu v sedlčanské nemocnici pak zůstane pouze interní ambulance.

Nemocnici v Sedlčanech provozuje soukromá společnost Mediterra. Budovy ale patří městu, se kterým má firma smlouvu o zajištění lékařské péče. Uvedená informace proto všechny zaskočila. Ještě v létě totiž firma chtěla po městě pronajmout další budovy v sousedství. „Je to pro nás nepříznivá zpráva. I když to má být údajně jen přechodné omezení provozu, nesouhlasíme jako rada s tímto krokem, ale my nejsme ti, kteří mohou rozhodnout, že to bude pokračovat dál,“ reagoval na plánované omezení provozu v sedlčanské nemocnici místostarosta Miroslav Hölzel (ODS).

Nemocnice v Sedlčanech zajišťuje péči pro oblast, ve které žije 27 tisíc lidí. Fakt, že budou muset využívat nemocnici v Benešově nebo Příbrami, je podle radnice nepříjemný hlavně pro starší lidi. Protože z okrajových částí Sedlčanska budou muset jezdit i 50 kilometrů.

autoři: haj , von
Spustit audio