Neplacená MTV už vysílá, signálem ze satelitu Astra pokrývá celou Evropu

5. prosinec 2017

Televize vysílá kromě videoklipů a hitparád i řadu původních pořadů a reality show, například Faking It, Awkward, Caftish, Teen Mom, Just Tatoo Of Us, Geordie Shore a další.

Německá verze hudebního a lifestylového kanálu MTV spustila nekódované vysílání do celé Evropy. Její signál je k dispozici na nejpopulárnější evropské satelitní pozice 19,2 stupňů východně. Spuštění volného vysílání přitom oznámila společnost Viacom až na leden 2018. Uspíšení tohoto kroku není před Vánocemi nijak překvapivé. Neplacená MTV bude vysílat také reklamu, a proto se přímo nabízí oslovit diváky a potenciální klienty ještě před koncem roku.

MTV vysílá kromě videoklipů a hitparád (mj. MTV Most Wanted) i řadu původních pořadů a reality show, například Faking It, Awkward, Caftish, Teen Mom, Just Tatoo Of Us, Geordie Shore a další. K dispozici je již v tuto chvíli elektronický programový průvodce (EPG). Nekódovaná verze MTV vysílá s plným standardním rozlišením – 720x576i, kódování obrazu je ve formátu MPEG-2. Datový tok videa je nastaven variabilně a pohybuje se v řádu jednotek Megabitů, podobně je na tom i video. V České republice i na Slovensku postačí pro příjem stanice parabola běžných rozměrů.

Parametry příjmu: Astra 1M (19,2 stupně východně), 11973/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio