Neplýtvejte svými hlasy. Pokud Clintonová vyhraje, zažalujeme ji, hrozí Trumpův poradce

Pokud Hillary Clintonová vyhraje volby a stane se prezidentkou Spojených států, budeme pracovat na jejím impeachmentu, hrozí republikánští příznivci jejího oponenta Donalda Trumpa. Demokratku plánují přinejmenším zaměstnat nekonečnými vyšetřováními a všemožně ji zdržovat. Na sliby, kterými se odpůrci Clintonové včetně Trumpa snaží během pár posledních dnů ovlivnit voliče, upozorňuje v komentáři redakce The New York Times.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední debata kandidátů na amerického prezidenta Hillary Clintonové a Donalda Trumpa

Poslední debata kandidátů na amerického prezidenta Hillary Clintonové a Donalda Trumpa | Zdroj: Reuters

„Co skutečně říkají, je – paní Clintonová nebude schopna vládnout, protože ji nenecháme. Neplýtvejte tak na ni svým hlasem. Volte nás,“ vykládá list taktiku Donalda Trumpa.

Rusko průběh voleb nezvrátí. Může se ale snažit zpochybnit výsledky, varují americké tajné služby

Číst článek

Republikánský kandidát už ve středu při své řeči ve městě Miami na Floridě varoval, že vítězství Clintonové by způsobilo „bezprecedentní a zdlouhavou ústavní krizi“.

Podle The New York Times tak vykreslil vidinu, že vláda by mohla být vážně omezená snahou republikánu v Kongresu vyšetřovat Clintonovou a jejich odhodláním zahájit proces impeachmentu, a to i za stavu, že by byla spravedlivě zvolena většinou amerických voličů.

„Garantuji vám, že během jednoho roku proběhne impeachment a bude obžalována,“ slíbil poradce Donalda Trumpa Rudy Giuliani voličům v Iowě. „Prostě se to stane,“ dodal.

Za nebezpečné považuje výroky současný prezident Spojených států Barack Obama, který Hillary Clintonovou podporuje a účastní se její kampaně. „Už teď, protože velká část z nich si myslí, že Trump prohraje, slibují ještě neslýchanější dysfunkci ve Washingtonu,“ prohlásil v Severní Karolíně. „Jak může naše demokracie takhle fungovat?“ položil řečnickou otázku.

Impeachmentu (obžalobě) čelil i manžel demokratické kandidátky, bývalý americký prezident Bill Clinton. V případě prohry mohl být odvolán z funkce, spor ale vyhrál a druhý mandát končil s velkou veřejnou podporou.

Kdo stane v čele Spojených států po dvou funkčních obdobích Baracka Obamy, rozhodnou voliči 8. listopadu.

mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme