Netflix dobývá střední Evropu. Své služby spustí v Polsku, první uživatelé už se registrují

Netflix vstupuje do střední Evropy. Svou videotéku rozjíždí v Polsku. Oblíbená služba na streamování filmů a televizních seriálů přes internet už nabízí registraci budoucím klientům. Polsko se tak zřejmě stane první zemí ve střední Evropě, kde bude Netflix dostupný. K českým divákům by se měl dostat do roku 2016.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslech hudby, streamování, smartphone

Poslech hudby, streamování, smartphone | Foto: CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication, Fotobanka Pixabay

Americký Netflix se podle polského specializovaného serveru Media2.pl připravuje na spuštění svých služeb. Poláci se těší na oblíbené seriály jako je House of Cards legálně za dostupnou cenu.

Podle odhadů bude stát předplatné 30 až 40 zlotých měsíčně, v přepočtu 200 až 300 korun.

Podle očekávání může příchod Netflixu výrazně pozměnit místní mediální trh.

Netflix, který je označován také jako webová videopůjčovna, má ve srovnání s televizí tu výhodu, že se divák nemusí podřizovat předem stanovenému časovému harmonogramu. Uživatel prostě vybírá z archivu, co si zrovna pustí.

Netflix navíc vyrábí i své vlastní pořady. Z jeho dílny je asi nejslavnější seriálové drama o americké politice - House of Cards nebo třeba Orange Is the New Black - hořká komedie z prostředí ženské věznice.

Netflix ale není jediná streamová televize, stejně funguje také třeba videotéka společnosti Amazon a v Česku podobné služby nabízí také O2 TV. Netflix už působí ve více než 50 zemích po celém světě, nedávno třeba svůj program spustila v sousedním Německu.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme