Neymar neuspěl s odvoláním. Jeho přestup do Barcelony bude řešit soud

Hvězdný brazilský fotbalista Neymar neodvrátil soud, který se bude zabývat údajnými finančními podvody při hráčově přestupu ze Santosu do Barcelony v roce 2013. Jeho poslední odvolání španělský Nejvyšší soud zamítl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neymar bude před soudem vysvětlovat svůj přestup do Barcelony

Neymar bude před soudem vysvětlovat svůj přestup do Barcelony | Zdroj: Reuters

Tamní státní zastupitelství požaduje pro pětadvacetiletého útočníka dvouletý trest vězení a pokutu 10,6 milionu eur (přes 286 milionů korun). Dokonce pět let ve vězení hrozí tehdejšímu prezidentovi klubu Sandru Rosellovi a katalánský velkoklub by měl podle žalobce zaplatit pokutu 8,4 milionu eur.

Poškozenou stranou v aféře je brazilská investiční společnost DIS, jež vlastnila 40 procent přestupových práv na Neymara. DIS tvrdí, že po transferu dostala méně peněz, než jí náleželo, neboť Barcelona lhala při zveřejnění přestupové částky.

Oficiálně klub Neymara koupil za 57 milionů eur, ale později vyšlo najevo, že za něj zaplatil téměř 83 milionů. Obvinění v této souvislosti čelí i Neymarův otec.

Podáním odvolání se snažil soud odvrátit nejen Neymar, ale i Barcelona a Santos. I jejich žádosti Nejvyšší soud v pondělí zamítl. Brazilskému reprezentantovi nicméně nespíš pobyt za mřížemi nehrozí ani v případě, že by byl uznán vinným. Dvouletý trest je ve Španělsku většinou podmíněný, pokud je člověk odsouzen poprvé. Zatím není jasné, kdy soudní řízení začne.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme