Nick Jr. vysílá od 1. června v češtině, u některých operátorů je ale stále anglicky

2. červen 2017

Satelitní služba Digi TV šíří stanici kromě angličtiny nadále také s maďarskou stopou. Programovou pozici označila jako Nick Jr. Eng.

Placený dětský kanál Nick Jr. vysílá oficiálně od čtvrtka 1. června v češtině. Ne všichni operátoři se ale na tuto změnu technicky připravili. Redakce webu Digitální rádio zjistila hned několik poskytovatelů placené televize, kteří nadále program nabízejí pouze v angličtině. Jedná se o IPTV služby O2TV a T-Mobile TV, v případě satelitu pak o českou Digi TV. Korektně v češtině mají tuto stanici například UPC (kabel), freeSAT nebo Skylink.

Satelitní služba Digi TV má Nick Jr. označený dodatkem English. Programová pozice Nick Jr. kromě angličtiny obsahuje i maďarskou jazykovou stopu. Krátké pozorování stanice u operátora T-Mobile přineslo ten výsledek, že v češtině jsou vysílány pouze reklamní předěly. Firma tak šíří správnou verzi, ale bez korektní jazykové stopy. Program a předěly jsou nadále v angličtině. Včerejší přepnutí Nick Jr. v O2TV do češtiny způsobilo krátkodobě úplný výpadek jazykových stop. V tuto chvíli je zde stanice nadále dostupná pouze v angličtině.

autor: lukpo
Spustit audio