Nizozemsko zažívá boom lokálních DAB+ multiplexů

12. červenec 2017

Start dalších experimentálních multiplexů je připraveno v experimentálním režimu v následujících týdnech, například v Eindhovenu.

Doslova jako houby po dešti, jak píše web Radio.nl, vyrůstají v Nizozemsku nové lokální digitální rozhlasové sítě fungující ve standardu DAB+. Jedním z příkladů je nový multiplex Wageningen ze stejnojmenného vysílače. Digitální síť je v provozu od minulého měsíce a obsahuje nabídku osmi rozhlasových stanic. Všechny jsou šířeny s datovým tokem 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1.

Další rozhlasová síť vznikla v oblasti Waddinxveen. V provozu je od tohoto měsíce a v její nabídce je sedm programů různých žánrů. K drobné technické změně došlo i v digitální síti Zandvoort, v níž je nově šířeno Radio Bloemendaal. Start dalších experimentálních multiplexů je podle předpokladu portálu Radio.nl připraveno v experimentálním režimu v následujících týdnech, například v Eindhovenu. Nové licence již byly vydány pro regiony Vlaardingen, Rijswijk, Ravenstein a Emmerloord.

autor: lukpo
Spustit audio