Nizozemský regionální DAB+ multiplex Noord-West NL s programovou změnou

30. březen 2017

Regionální multiplex Noord-West NL je v současné době šířen ze dvou vysílačů, a to Jirnsum/Rijksweg a Wieringerwerf/Robbenoordbos. První má výkon 17 kW.

K programové změně došlo v uplynulých dnech v nizozemském regionálním DAB+ multiplexu Noord-West NL. Jako novinka se tu objevila rozhlasová stanice Frysk FM, vyřazen byl naopak program 8FM Noord & Oost. Prakticky téměř celá kapacita multiplexu je v současné době vyhrazena privátním hráčům. K dispozici jsou tu dále například komerční rádia Simone FM, Wild FM, Amor FM nebo Joy Radio.

Regionální multiplex Noord-West NL je v současné době šířen ze dvou vysílačů, a to Jirnsum/Rijksweg a Wieringerwerf/Robbenoordbos. První má výkon 17 kW, druhý přesně polovinu, tedy 8.5 kW. Oba vysílače fungují s vertikální polarizací. Nizozemsko je zemí, kde již regionálních multiplexů funguje celá řada. Nejaktivnější je v tomto směru operátor sítě MTVNL, který operuje na devíti kanálech. V Nizozemsku už fungují také lokální DAB+ sítě. Naladit je možné je ve čtyřech lokalitách.

autor: lukpo
Spustit audio