Noc s Andersenem prožijí v rakovnické knihovně čtvrťáci ze 3. základní školy

23. březen 2018

Rakovnická knihovna se zařadila mezi 400 knihoven v Česku, které jsou zapojeny do celorepublikové akce Březen – měsíc čtenářů. Čtenářům nabízí na 90 tisíc svazků knih.

„V naší knihovně nebudeme v březnu oceňovat nejlepší čtenáře, jak to dělají v jiných knihovnách, ani nebudeme čekat před porodnicí, abychom zaregistrovali nejmladšího čtenáře, což je tématem letošního ročníku. My si vážíme všech čtenářů, kteří bez ohledu na věk a četnost návštěv, do knihovny přicházejí a těší se z dobré četby,“ říká ředitelka knihovny Milena Křikavová.

Tradiční akcí v rakovnické knihovně je Noc s Andersenem (tj. noc z 23. na 24. března). O možnost prožít noc v knihovně letos „bojovali“ žáci osmi tříd rakovnických škol formou únikové hry v prostorách knihovny. Nejlépe si pak vedli žáci 4. B ze 3. základní školy v Rakovníku.

„Třídu, která přespí z pátku na sobotu mezi regály s knihami, čeká opravdu dobrodružná noc plná knih, čtení, her, soutěží, putování a blbnutí,“ slibuje ředitelka knihovny. Více o programu naleznete na stránkách knihovny nebo jejich facebookových stránkách.

autoři: Pavel Kučera , von
Spustit audio