Norský král Herald V. dostal k 80. narozeninám jako dar speciální DAB+ přijímač

22. únor 2017

„V Lefdal Elektromarked jsme velmi hrdí na to, že máme stejně dlouhou kariéru jako populární, významný a stabilní muž, jakým je král Herald,“ uvedl řetězec s elektronikou.

Norský král Herald V. oslavil včera své osmdesáté narozeniny. Při této příležitosti mu společnost Lefdal Elektromarked darovala speciální edici rozhlasového přijímače pro poslech digitálního rádia DAB+. Lefdal působí na norském trhu od roku 1936 a v současné době má po celé zemi dvaadvacet významných poboček včetně Osla. Dárek má být zejména symbolem, že Norsko včetně hlavy státu podporuje přechod na digitální rádio DAB+.

„V Lefdal Elektromarked jsme velmi hrdí na to, že máme stejně dlouhou kariéru jako populární, významný a stabilní muž, jakým je král Herald. Víme, jaký je ten zvláštní pocit, když oslavujete osmdesát let. Protože jsme chtěli přispět k tomuto výročí, darujeme mu tento kvalitní a zároveň aktuální elektronický dárek,“ konstatoval ředitel komunikace Øystein Schmidt. Norsko je vůbec první zemí světa, která začala realizovat přechod z původního pásma VKV/FM na DAB+. Analogový rozhlas už je vypnutý v případě velkých vysílatelů v prvních dvou regionech.

autor: lukpo
Spustit audio