Nova 2 HD, Barrandov HD a další televize v nabídce O2TV, platforma má 222 tisíc klientů

28. duben 2017

Z nabídky O2TV zároveň zmizí i kanály Arena Sport, které vykazovaly dlouhodobě nízkou sledovanost a odklon od původně proklamovaného slovenského sportu.

Největší IPTV služba na našem trhu, platforma O2TV společnost O2 Czech Republic, přidává od 28. dubna do nabídky pět nových televizních stanic ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Půjde konkrétně o programy Nova 2 HD (tarify L, XL, Business), Nova Gold HD (tarify L, XL, Business), Barrandov HD (tarify M, L, XL, Business), erotický Dorcel HD (tarif XL) a slovenskou sportovní stanici 213 HD (tarify L, XL, Business).

Z nabídky O2TV zároveň ke stejnému datu zmizí i kanály Arena Sport, které vykazovaly dlouhodobě nízkou sledovanost a odklon od původně proklamovaného slovenského sportu. Tuto roli právě převzala v loni spuštěná televize 213. V základní nabídce ji doplní ještě Sport 5, který je známý jako volně šířená televize v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací. Zpravodajská stanice France 24 v anglické verzi bude zařazena na pozici 148 pro všechny zákazníky. Z důvodu ukončení vysílání bude z nabídky vyřazena televize Doku CS. „Ochutnávkovým kanálem“ bude Nat Geo Wild.

Provozovatel O2TV dnes zároveň zveřejnil hospodářské výsledky za první kvartál letošního roku, které ukazují na to, že operátorovi přibylo oproti předchozímu období tisíc nových klientů. Do konce března jich O2 Czech Republic evidovala na IPTV a OTT verzi 222 tisíc. Meziročně jde tedy o pětiprocentní nárůst. Službu Multi, která umožňuje využívat platformu na více televizorech najednou, si platí 34 tisíc domácností. V současné době O2TV eviduje 255 tisíc aktivních set-top-boxů – o pět tisíc více než v předchozím období. Možnost využívat službu v restauracích, barech a hospodách využilo okolo 1200 podniků.

autor: lukpo
Spustit audio