Nova oficiálně dohodla distribuci svých kanálů v kabelové síti UPC na Slovensku

16. leden 2017

„Zařazení stanic do nabídky slovenského operátora UPC je v souladu s naší strategií nabídnout oblíbené pořady a formáty české TV Nova co nejvíce slovenským domácnostem,“ uvedla mediální skupina.

Společnost UPC Broadband Slovakia může oficiálně šířit kanály mediální skupiny Nova. Oznámení o uzavření dohody týkající se distribuce stanic Nova International, Nova Sport 1 a Nova Sport 2, oznámily oba subjekty právě dnes. Naopak v České republice šíří UPC v kabelové síti kromě zmiňovaných sportovních stanic a kompletního portfolia Novy ve vysokém rozlišení i původní slovenskou verzi televize Markíza. Ta je šířena pouze v SD.

„Zařazení stanic Nova Sport a Nova International do nabídky slovenského operátora UPC je v souladu s naší strategií nabídnout oblíbené pořady a formáty české TV Nova co nejvíce slovenským domácnostem. Jsem rád, že jsme se s UPC dohodli na jejich distribuci,“ uvedl Christoph Mainusch, jednatel a generální ředitel skupiny Nova. Nové stanice budou mít klienty k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu (HD). Na nejnovějších HD Mediaboxech se programy objeví automaticky na pozicích 211 a 212. „Všem klientům digitální televize UPC posíláme detailní informace o všech programových změnách,“ doplnil Martin Miller, generální ředitel největšího kabelového operátora v České republice a na Slovensku.

autor: lukpo
Spustit audio