Nová rozhledna ve Zdicích asi nebude. Kraj městu nedá dotaci

8. prosinec 2016

Ve Zdicích na Berounsku už začali geodeti zaměřovat místo pro novou rozhlednu. V lesoparku Knihov se ale nakonec nejspíš vůbec stavět nezačne. Nové vedení kraje totiž už upravuje některá rozhodnutí svých předchůdců. Například se rozhodlo, že na stavbu rozhledny nedají dotaci 13 milionů korun, kterou odsouhlasili jeho předchůdci.

„Je to proto, že si myslíme, že Středočeský kraj potřebuje investovat do jiných věcí. Já vím, že rozhledna s vybavením okolo je krásná věc. Ale není to to nejnaléhavější. Máme velmi omezený balík peněz a musíme za něj udělat co nejužitečnější věci,“ potvrdil návrh radní pro investice Martin Macháček (STAN). Radní teď chtějí investovat hlavně do silnic a školství. A právě o investicích na příští tok budou mluvit dnes na svém pravidelném jednání.

Radnici ve Zdicích se takové rozhodnutí nelíbí. Město upozorňuje, že už zahájilo přípravné práce a ty bude potřeba tak jako tak zaplatit. Kolik to bude, zatím není úplně jasné. Zdičtí se ale plánů postavit rozhlednu nevzdávají a budou hledat peníze z jiných zdrojů. Názor, že Zdice nedostanou od kraje dotaci kvůli tomu, že ve vedení města je ČSSD, která je v krajském zastupitelstvu v opozici, ale krajský radní Macháček odmítá.

autor: fir
Spustit audio