Nova si došlápla na lokálního operátora z Jablonce, šířil její programy bez souhlasu

12. únor 2018

„Mnohokrát jsme uvedli, že šíření našich stanic bez našeho souhlasu je protiprávní a podnikáme potřebné právní kroky, abychom mu zabránili,“ uvedl Štěpán Peichl, ředitel právní sekce skupiny Nova.

Společnost Grepa Networks z Jablonce nad Nisou musela ze své nabídky internetové televize vyřadit programy komerční skupiny Nova. V programovém rastru je měla bez souhlasu vysílatele. Nova se obrátila na libereckou pobočku Krajského soud v Ústí nad Labem a ten její stížnosti formou předběžného opatření vyhověl. Jak vyplývá z webu Grepa Networks, společnost působí kromě Jablonce nad Nisou i v Brandýse nad Labem, Staré Boleslavi a Praze.

Grepa Networks působí primárně jako poskytovatel internetu, televizi se 140 programy má ve své nabídce jako doplňkovou službu. V programovém rastru jsou i některé rakouské nebo německé stanice, mimo jiné ORF, ATV nebo Sport 1. „Mnohokrát jsme uvedli, že šíření našich stanic bez našeho souhlasu je protiprávní a podnikáme potřebné právní kroky, abychom mu zabránili. Společnost Grepa Networks s námi neměla uzavřenou smlouvu o šíření našich stanic, k distribuci docházelo z její strany neoprávněně. Vydaná předběžná opatření jsou nejenom naším úspěchem v boji s televizním pirátstvím, ale zároveň jasným signálem i pro ostatní subjekty, které se dopouštějí šíření stanic bez našeho souhlasu,“ uvedl Štěpán Peichl, ředitel právní sekce skupiny Nova.

autor: lukpo
Spustit audio