Nové sedačky, tajná místnost a 12 premiér. Moravské divadlo Olomouc zahajuje sezónu

15. září 2017

Novou sezónu zahajuje Moravské divadlo Olomouc v neděli slavnostním galavečerem. Pro nadcházející sezónu připravilo celkem 12 premiér. Diváci je budou sledovat z pohodlí nových sedadel, které divadlo pořídilo v rámci úprav sálu. Dělníci navíc při opravách objevili dosud neznámou místnost.

Do úprav sálu včetně výměny sedaček divadlo letos investovalo 8 milionů korun. V útrobách divadelní budovy čekalo na dělníky překvapení. „Objevili jsme jednu místnost, která byla do této doby utajená. Ta místnost bude sloužit pravděpodobně jako kancelář inspektorky hlediště. Je v prvním pořadí za lóžemi,“ popisuje ředitel Moravského divadla Olomouc Pavel Hekela.

Kvůli požárním předpisům ubylo v hledišti několik míst. „Protože jsem s tímto počítal, tak jsme loni v první etapě úprav, zrekonstruovali a otevřeli galerii, která nám přinesla nových 36 míst, takže o žádné ztrátě se mluvit nedá,“ upřesňuje ředitel.

S tajnou místností za zády se v neděli na zahajovacím galavečeru usadili do nových sedadel první diváci. V nové sezóně se můžou těšit na 12 premiér. Jen činohra jich připraví šest. „Program je opravdu pestrý. V našem případě tam budou komedie, jako třeba Vzpoura nevěst, která bude mít premiéru 15. září. Budou tam ale i vážnější tituly jako například Petr a Lucie od Romaina Rollanda nebo Nebezpečné vztahy od Christophera Hamptona,“ říká šéf činohry Roman Vencl.

Na své si přijdou i děti. Soubor činohry pro ně nastudoval pohádku.

autor: ahe
Spustit audio