Novinkou ve skiareálu Lipno je sjezdovka se slalomovými brankami a skikros

21. leden 2017

Skikrosová dráha a závodní sjezdovka s brankami pro veřejnost jsou novinkami letošní zimní sezony v lyžařském areálu Lipno. Díky příznivému počasí začala nejdřív za posledních šest let. Provozovatelé tak lákají lyžaře už od začátku ledna na metr přírodního a technického sněhu.

„Přijeli jsme z Tábora. Je to blízko a lyžování tady je super, rodinné, pro děti ideální,“ pochvaluje si jeden z návštěvníků. „Skiareál Lipno je ideální pro rodiče s dětmi, pro babičky a dědečky s vnoučaty. Je to tady opravdu skvělé, já jsem přijela s vnučkou,“ dodává Eva Koubová, tělocvikářka z Českých Budějovic.

Šéf skiareálu Petr Dušek je se začátkem sezóny naprosto spokojený. „Po šesti letech se to vyvíjí úplně parádně. Začali jsme 3. prosince a krátce po Vánocích jsme už otevřeli kompletně celý areál. Na sjezdovce je metr sněhu, všechny atrakce jsou zpřístupněné,“ říká.

Letošní novinky jsou podle něj zaměřené především na zábavu. „Připravili jsme nově závodní sjezdovku se slalomovými brankami, protože při různých trénincích jsme si všimli, že lyžaře jízda v brankách zajímá, že je to pro ně zajímavé. Máme tedy kompletní sjezdovku, kterou každý den osazujeme slalomovými brankami,“ popisuje.

Další novinkou je upravená skikrosová dráha, kterou pomáhala navrhovat reprezentantka ve skikrosu. „Myslím si, že potěšíme milovníky freestylu a snowboardingu, protože jsme udělali nějaké změny ve snowparku a máme dokonce i připravenou výuku freestylového lyžování,“ doplňuje Petr Dušek.

Největší nápor očekávají na Lipně se začátkem jarních prázdnin. „Ubytování už je poměrně hodně obsazené, ale je možné se ubytovat i trochu dál, protože už sedmou sezónu jezdí na Lipno bezplatně skibus. Dokonce letos spojuje obce jako Černá v Pošumaví, Frymburk, Lipno, z druhé strany Loučovice, Vyšší Brod. Propojujeme také vlakové spoje, to znamená, že náš skibus jezdí na vlaková nádraží, takže se k nám pohodlně dostanou i lidé, kteří přijedou vlakem,“ připomíná.

autor: pfr
Spustit audio