Novojičínské onkologické centrum prošlo rekonstrukcí, stála přes 200 milionů korun

Až o tři sta pacientů ročně více teď mohou operovat lékaři v Komplexním onkologickém centru Nový Jičín. Po rekonstrukci přibyly operační sály i lůžka na ÁRO. Za stavební úpravy a nové přístroje zaplatila nemocnice přes 200 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Operace uvolnění slzných kanálků a slzného vaku, zleva sestra instrumentářka, primář ORL MUDr. K. Pokorný, oftalmolog MUDr.J.Lochman

Operace uvolnění slzných kanálků a slzného vaku, zleva sestra instrumentářka, primář ORL MUDr. K. Pokorný, oftalmolog MUDr.J.Lochman | Foto: Jana Davidová-Kracíková

Máme nové operační stoly s perfektním uchycením pacienta a měkkým polstrováním, popisuje změny vrchní sestra Miroslava Březinová.

„Nová světla. Měli jsme staré operační lampy, které už svítily jako bludičky. Monitory s jiným obrazem, předtím nám šuměly. Přístroje máme zavěšené na stativech. Po zemi nám tak nevedou kabely,“ vyjmenovává Březinová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Komplexní onkologické centrum v Novém Jičíně prošlo rekonstrukcí. Podrobnosti zjišťovala Iva Havlíčková.

Díky špičkovým přístrojům se teď můžeme pouštět i do mimořádně složitých operací, říká primář chirurgického oddělení Matej Škrovina.

„Jsou to výkony, kdy zvažujete, zda chirurgická intervence má pro pacienta význam a je proveditelná. Kvalitní technologický park umožňuje posouvat hranici technických možností,“ vysvětluje Škrovina.

Dalším přínosem rekonstrukce je zvýšení počtu zákroků, a to až o čtvrtinu. Podle ředitele nemocnice Karla Dostalíka to ale neznamená, že by se nějak výrazně podařilo zkrátit čekací dobu.

„Onkologických pacientů bohužel přibývá. V tuto chvíli jsme připraveni, aby se čekací lhůta neprodlužovala,“ dodává Dostalík.

Na některé onkologické operace tu pacienti čekají i šest týdnů.

Iva Havlíčková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme