Nový bavorský ministr podpořil plně digitalizaci rádia a přechod na DAB+

24. květen 2018

Georg Eisenreich chápe Bavorsko jako německého průkopníka v oblasti nových příležitostí a regulátor BLM podporuje vznik nových rozhlasových projektů.

Nový bavorský ministr Georg Eisenreich, pod kterého spadá problematika digitalizace, mediální oblast a také evropské otázky, vyjádřil do budoucna plnou podporu digitálnímu vysílání DAB+. „Rozmanitost a kvalita digitálního rádia hovoří sama za sebe. DAB+ není luxus a měl by to být standard pro všechna rádiová zařízení,“ konstatoval v rozhovoru pro magazín bavorského regulátora BLM Eisenreich.

Právě benefity, které přináší digitální rozhlas, jsou podle slov bavorského ministra důvodem k tomu, proč spolková země usilovala o změnu telekomunikačního zákona, jenž by legislativně zakotvil povinnost prodeje kombinovaných přijímačů od určitého data, jako je tomu například v Itálii, kde se budou moci od roku 2020 prodávat pouze rádia s analogovým i digitálním tunerem. Georg Eisenreich chápe Bavorsko jako německého průkopníka v oblasti nových příležitostí a regulátor BLM podporuje vznik nových rozhlasových projektů.

autor: lukpo
Spustit audio