Nový hráč v celoplošné německé DAB síti: Očekáváme další posluchače a inzerenty

18. srpen 2016

Schwarzwaldradio už má s technologií DAB, respektive DAB+, bohaté zkušenosti. Čtyři roky takto svůj signál šíří ve spolkové zemi Bádensko-Württenbersko.

Rozhlasová stanice Schwarzwaldradio, která od čtvrtka 1. září vstoupí do celoplošného digitálního multiplexu DAB+ v Německu, očekává od tohoto kroku zejména získání nových posluchačů a také inzertních příležitostí, což zároveň může generovat potenciální zisk. V tiskové zprávě společnosti Media Broadcast, která bude distribuci signálu zajišťovat, to uvedl generální ředitel oldies okruhu Markus Knoll. Schwarzwaldradio bude možné zachytit v digitální podobě díky přeshraničnímu příjmu i na omezeném území Čech.

„Velice nás těší, že můžeme rozšířit nabídku programů v celostátním rozhlasovém multiplexu o Schwarzwaldradio, což bylo možné díky volné kapacitě a získání licence pro digitální vysílání na straně vysílatele,“ konstatoval Holger Meinzer, Chief Commercial Officer B2B ve společnosti Media Broadcast. Schwarzwaldradio už má s technologií DAB, respektive DAB+, bohaté zkušenosti. Čtyři roky takto svůj signál šíří ve spolkové zemi Bádensko-Württenbersko. Zájemci z České republiky a Slovenka mohli tuto stanici doposud poslouchat výhradně na jejích internetových stránkách.

autor: lukpo
Spustit audio